Unity 3d - Unity games voor iedereen

Games maken is booming business en daarnaast ook nog eens heel erg leuk om te doen. Traditionele games worden ontwikkeld in grote teams met veel mensen: designers, scenario schrijvers en programmeurs. Als je zelf een game wilt ontwikkelen, heb je behoorlijk veel kennis nodig. Denk aan programmeerkennis, designkennis, etc. Unity 3d maakt het leven makkelijker!

Unity 3d doet mij denken aan het Flash van weleer: een robuuste interface met veel mogelijkheden zoals animatie, interactie, etc. De feature om zelf te programmeren is daarnaast uitgebreid aanwezig. Unity 3d kent ook een eigen marketplace: veel zaken die je zou willen gebruiken zijn al ontwikkeld. Ze zijn in veel gevallen nog gratis ook.

Unity 3d is beschikbaar in verschillende versies. Je kunt gewoon beginnen met de gratis versie (de community edition). Maar... krijg eerst eens een indruk van Unity 3d door deze unity3d online training te bekijken.

Unity 3d: veel functionaliteit aanwezig

Het mooie aan Unity3d vind ik persoonlijk dat veel al geregeld is. Je begint met een bestaande interface waar in de belangrijkste spelelementen al voorzien is. Design is betrekkelijk eenvoudig (let wel op het woord betrekkelijk) en aan de integratie met bestaande pakketten is gedacht.

Als je normaal gesproken een programma ontwikkelt, dan ontwikkel je dat voor een specifiek platform, bijvoorbeeld Windows of iOS. Bij Unity hebben ze over dit fenomeen goed nagedacht: je kunt je unity games namelijk op verschillende platforms draaien: gewoon op je pc (of Mac), maar ook op Android, iOS en Windows Phone. Natuurlijk scheelt dit enorm in ontwikkeltijd.

Nieuwsgierig geworden? Check dan eens de Game Showreel van Unity:

 

Terug