Unity 3D – Veel meer dan een game

De Unity 3D-engine is vooral bekend in de wereld van de game-ontwikkeling en is gestaag populariteit aan het winnen. In tegenstelling tot de grote ontwikkelstudio’s, die vaak gebruik maken van technologieën zoals Unreal, Cryengine of Frostbite, is Unity 3D relatief toegankelijk voor beginners. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden en is vooral sterk en flexibel in de ontwikkeling voor verschillende platformen. Je kunt bijvoorbeeld een applicatie ontwikkelen voor Windows, maar deze kan ook op Android- en iOS-systemen aangeroepen worden.

Maar Unity 3D kan voor vele andere doeleinden gebruikt worden. Wil je jouw websitebezoekers een website bieden met een interactieve rondleiding van jouw nieuwe kantoor? Wens je de impact van jouw marketingcampagne te verhogen door middel van speelse apps? Of wil je potentiële klanten overtuigen met interactieve presentaties van jouw producten? Met Unity3D is dit allemaal mogelijk! Het is niet alleen een game-engine, maar geldt ook als een modulair systeem voor interactieve, 3-dimensionale visualisaties.

Voorbeeld van een virtuele tour van jouw kantoor.

Architectuur en Design

Een voor de hand liggende toepassing is de visualisering van bouwkundige of interieurdesign projecten. Zo kunnen gebruikers zelf jouw ontwerpen interactief ervaren. Hierdoor ontstaat een betere inzicht in het ontwerp en een sterkere verbinding met het project.

"Gamification" als marketingtool

Ter ondersteuning van een marketingcampagne kun je Unity3D effectief inzetten. Social media wordt nu vaak gebruikt als standaard onderdeel van de campagne door berichten te versturen, om (potientiële) klanten te verleiden om tot interactie over te gaan. Een eenvoudige mini-game of interactieve app past zeer goed in dit concept. De geëxporteerde Unity 3D projecten kunnen direct in alle browsers weergegeven worden.

Gamification is nog altijd een opkomende trend. Videogames op de PC of console worden steeds meer sociaal aanvaardbaar, terwijl we bij sociale- en mobiele games de afgelopen jaren een explosieve groei hebben gezien. De consumenten van vandaag de dag manifesteren zich meer en meer als actieve deelnemers in het communicatieproces. Met Unity 3D kun je speelse en interactieve apps realiseren. Speel dus met Unity3D in op de visualisatie mogelijkheden van jouw campagne!

Workflow

Unity 3D ondersteunt de exportformaten van alle populaire modelleersoftware. Je kunt dus alle benodigde 3D modellen maken in bijvoorbeeld SketchUp of Blender en aansluitend binnen Unity importeren. Texturen kunnen eenvoudig gemaakt worden met behulp van Photoshop of Illustrator, of uit vrije bibliotheken geïmporteerd worden. Unity 3D is daarom een geschikte uitbreiding van vaardigheden die binnen jouw organisatie al reeds aanwezig zijn.

Conclusie

De game-engine Unity 3D is voor veel meer dan alleen klassieke games inzetbaar. De software biedt diverse mogelijkheden voor verschillende toepassingsdoeleinden waarmee je jouw interactie met de doelgroep kunt vergroten. De leercurve is vrij vlak, waardoor je relatief snel resultaat ziet. En het beste? Je kunt de standaardversie van Unity3D volledig gratis gebruiken!

Cursus Unity 3D

Wil je meer weten over Unity 3D en de software professioneel gaan inzetten? Bekijk dan eens onze cursus Unity 3D! Tijdens de cursus Unity 3D leer je werken met de software en ontwikkel je zelf een eigen 3D-spel.

Terug