ATTENTIE: Gezien de huidige situatie brengen we graag de mogelijk tot 'online training' ('remote classroom') bij je onder de aandacht. Daarbij schakel je via een interactieve verbinding direct met je trainer. We bieden je daarbij vanzelfsprekend de kwaliteit die je van ons gewend bent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel ons op 03 747 0310. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Opleiding PHP Professional

 • 8 dagen
 • 3.399
 • Eerstvolgende startdatum 3 april

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 8 dagen / € 3.399 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  03-04-2020, Antwerpen  
  03-04-2020, Gent  
  03-04-2020, Brussel  
  15-04-2020, St. Niklaas  
  04-05-2020, Gent  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Opleiding PHP Professional in beeld

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Opleiding PHP Professional

Wat vond u goed? Het niveau is hoog, niet te onderschatten. Ik heb ontzettend veel geleerd. Goede opbouw van het lesmateriaal. Wat vond u niet goed? Het gebruikte lesboek loopt achter, wordt wel gecorrigeerd door de docent.

R. van Overveld te Bergen op Zoom 5.0
Alle beoordelingen

Wat is PHP?

Wil je PHP leren? Hier volgt een introductie over het onderwerp PHP. PHP staat voor Hypertext Preprocessor en geeft dus aan waar het vaak voor wordt gebruikt: het verwerkt gegevens tot hypertext (HTML). PHP is een server-side scripttaal. Dat betekent dat de PHP code niet op je eigen computer wordt uitgevoerd, maar op de server. Deze is dus onzichtbaar voor de gebruiker. PHP wordt uitgevoerd voordat de browser iets doet. Aan de basis ziet het eruit als een gewone HTML-pagina. PHP bestanden hebben in de regel de extensie .php. Dit bestand bevat niet alleen PHP code, maar ook HTML, CSS en JavaScript. Om de gedeelte van PHP aan te geven gebruik je de volgende PHP tags: < ?php … ? >. Dit noem je een PHP script. Met PHP kun je dynamische webpagina’s voor webservers maken. Zo’n dynamische website kan zich aanpassen aan verschillende omstandigheden. Hiervoor wordt PHP gecombineerd met HTML. Dat maakt PHP zeer geschikt om informatie uit diverse databases te halen. De database MySQL wordt het meest gecombineerd met PHP.
Daarnaast is PHP open source en is dus vrij toegankelijk voor iedereen. De scripttaal PHP is vergelijkbaar met Perl, Python en Ruby. Qua syntaxis is het vergelijkbaar met C, maar er is wel een verschil. Met PHP is het mogelijk om object georiënteerd te programmeren. Ook wordt PHP vaak gebruikt voor Content Management Systemen (CMS). Denk bijvoorbeeld aan WordPress. Tijdens de cursus PHP leer je PHP programmeren en ontwikkel je dynamische websites. Ook ga je aan de slag met relationele databases en MySQL, je ontwerpt een model voor een database en deze implementeer je in MySQL.

Opleiding PHP Professional: Inleiding

PHP is een van de belangrijke programmeertalen in de markt. PHP wordt veelal gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen. Bekende programmatuur zoals Wordpress en Magento is ontwikkeld in PHP.

Tijdens de PHP Cursus

Tijdens de Opleiding PHP Professional leren wij je uitgebreid programmeren in PHP. Je leert de belangrijkste constructies uit de taal kennen en gaat een database opzetten en implementeren in MySQL. We starten met functioneel programmeren en gaandeweg de cursus stappen we over naar object georiënteerd programmeren.

Resultaat van de PHP Cursus

Aan het einde van de Opleiding PHP Professional ben je in staat zelfstandig een webapplicatie te bouwen op basis van de laatste PHP technieken. Wanneer jouw eindproduct voldoet aan de gestelde eisen, ontvang je het certificaat PHP-programmeur.

PHP Cursus: Praktijkcase

Het ontwikkelen van een webwinkel staat tijdens de Cursus PHP centraal als praktijkcase. Tijdens de Opleiding PHP Professional ontwikkel je jouw eigen webapplicatie. In overleg met onze docenten bepaal je zelf wat voor applicatie jij ontwikkelt. Je kunt deze praktijkopdracht uitvoeren voor een bestaande klant of aan een eigen project werken.

Competenties en vaardigheden

Om een goede PHP programmeur te worden, werk je tijdens de Opleiding PHP Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: leren programmeren, PHP scripts ontwerpen, de basis van OOP en daarbij horende programmeerstructuren, kennis over (relationele) databases, implementatie van MySQL, gebruik van phpMyAdmin, dynamische website maken en ontwikkelen van een webapplicatie.

Als PHP developer leer je dus om diverse PHP scripts te schrijven, denk bijvoorbeeld aan een PHP variabele, PHP for loops en een PHP conditie. De PHP programmeertaal en commando’s pas je toe op dynamische websites, relationele databases en MySQL. Om jouw kennis te toetsen werk je aan een eindproduct, namelijk het maken van een webapplicatie op basis van een relationele database.

Specialisaties

PHP Frameworks

Opleiding PHP Professional: Modulen

Tijdens de Cursus PHP komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inleiding programmeren PHP

In deze module leer je de basisprincipes van programmeren kennen: variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Je ontwerpt korte, eenvoudige programmaatjes (scripts).

Verder komt aan bod:

MySQL

PHP kan met verschillende databasetypen overweg. Veelal wordt het echter gebruikt in combinatie met MySQL. Tijdens de training PHP maken we zelf een database in MySQL. We gaan die database op verschillende manieren bevragen en MySQL toepassen in de scripts.

Object georiënteerd (OO) programmeren

Verreweg de meeste PHP scripts zijn object georiënteerd (OO). Binnen de opleiding PHP starten we met deze methodiek. We beginnen om gebruik te maken van classes van externe programmatuur, zoals een template engine, classes om pdf’s te genereren en emails te versturen. Daarnaast maken we zelf classes en objecten voor eigen software.

Verder komen in deze module aan bod:

 • classes en objects
 • exception handling
 • basis design patterns

Security

Security loopt als een rode draad door de opleiding heen: hoe programmeer je veilig? Hoe zorg je dat iemand anders niet bij je database kan? Hoe valideer je de input van de gebruiker? Veiligheid is dus niet perse een los onderwerp, maar onderdeel van alles wat je programmeert.

Cursus PHP: Eindopdracht en Examen

In overleg met je docent bepaal je een eindproduct, die je verder uitwerkt. Jij ontwikkelt een webapplicatie op basis van PHP en MySQL, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld een templating systeem. Wanneer jouw applicatie voldoende wordt bevonden, ontvang je aan het einde van de cursus het examencertificaat.

Cursus PHP: Alternatief

Heb je al enig ervaring met een andere programmeertaal en SQL en wil jij je verdiepen in PHP? Dan kan je er voor kiezen om een Cursus PHP voor programmeurs te volgen! Tijdens de Cursus PHP voor programmeurs ga je aan de slag met de basisprincipes van het PHP programmeren en het ontwikkelen van een webapplicatie op basis van MySQL. Of wil jij je nog verder specialiseren in PHP technieken, zoals geavanceerd object oriented programming (OOP)? Dan kunnen wij jou een Masterclass PHP aanbieden. Tijdens de masterclass PHP specialiseer jij je in technieken als geavanceerde OOP, geavanceerde design patterns, software ontwerp, ontwikkelmethoden en UML.

Opleiding PHP Professional: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding PHP Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Cursus PHP: Programmatuur

PHP en MySQL zijn open-source software. Wij maken gebruik van de nieuwste distributies. Meestal zul je PHP draaien bij een hostingprovider. Desgewenst kun je het met een installatiekit ook op je eigen systeem draaien.

Je schrijft PHP code in een zogenaamde teksteditor. Populaire gratis te gebruiken voorbeelden zijn Notepad++ en Sublime Text.

Cursus PHP: Platform

De Opleiding PHP is zowel geschikt voor PC gebruikers als voor Mac gebruikers. Vanaf MacOS X is het standaard mogelijk om PHP en MySQL lokaal te installeren en te gebruiken. Tijdens de bijeenkomsten maken wij gebruik van PC's met Windows.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent PHP met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor PHP professionals van Eduvision en discussieer mee!

PHP Ontwikkelingen

Wil je leren programmeren met PHP? Dan moet je wel kennis hebben van de laatste ontwikkelingen op het gebied van PHP. Als PHP programmeur moet je op de hoogte blijven van de nieuwste internettechnologie ontwikkelingen. Niet alleen websites worden geprogrammeerd met PHP, maar ook mobiele applicaties. De mobiliteit neemt toe en de mogelijkheden om hierop in te spelen worden steeds groter. Elke ontwikkeling op het gebied van technologie, vereist ook een ontwikkeling in het programmeren.

Er bestaan ook diverse PHP frameworks om het programmeren gemakkelijker te maken voor de PHP developers. PHP frameworks zijn gebaseerd op de model-view-controller structuur (MVC). Dit is een ontwerppatroon waarbij onderscheid wordt gemaakt in: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller). Dankzij het scheiden van de PHP code wordt de code beter leesbaar en herbruikbaar. Een belangrijk voordeel van het gebruik van een PHP web applicatie framework is, dat een andere PHP ontwikkelaar jouw werk sneller zou kunnen overnemen. Zo heeft elke framework weer andere functionaliteiten. Het is van belang dat je zelf uitzoekt welke het beste bij jouw project past en dat je de laatste versies weet te beheersen.

Opleiding PHP Professional: Beoordelingen

5.0

Wat vond u goed? Het niveau is hoog, niet te onderschatten. Ik heb ontzettend veel geleerd. Goede opbouw van het lesmateriaal. Wat vond u niet goed? Het gebruikte lesboek loopt achter, wordt wel gecorrigeerd door de docent.

5.0

Wat vond u goed?: Zeer duidelijke uitleg incl voorbeelden Enthousiasme van de leraar Zeer uitgebreide kennis van de leraar.

5.0

Wat vond u goed?: Leraar Binnen beperkt aantal dagen veel materiaal behandeld waarbij hij rekening moest houden met de gevarieerde vooropleidingslevels. Straalde rust uit wat prettig is voor de cursist. Stond open voor maatwerk. Hield zich goed aan de tijd. Wat vond u niet goed?: Sommige cursisten vonden het accent wat lastig te begrijpen maar dat ligt niet per definitie aan de leraar.

5.0

Wat vond u goed?: Door de één op één situatie kon de docent de cursus helemaal persoonlijk afstemmen, wat erg prettig werkt. Zo heb ik veel meer kunnen doen dan in een groepsetting mogelijk was geweest. Daarnaast waren de aanvullingen vanuit de praktijk van grote waarde. Wat vond u niet goed?: Omdat de cursus in de helft van het aantal lessen wordt gegeven, is vooral het huiswerk erg intensief. Daardoor leer je het beter, maar het is wel lastig combineren met werk. Ik heb uiteindelijk een weekje vrij moeten nemen om het te redden ;-) Docent heeft wel aangegeven dat als dit écht een probleem was geworden, een tussenweek ingelast had kunnen worden.

5.0

Wat vond u goed?: Heldere uitleg met humor en veel kennis van zaken. Erg goed.
Wat vond u niet goed?: De plek. Vroeger was het in de binnenstad van Utrecht en dat was een stuk makkelijker. Verhindert voor mij mogelijk een opleiding in de toekomst.

5.0

Wat vond u goed?: De stof werd in hoog tempo zeer goed en duidelijk uitgelegd.

5.0

Wat vond u goed?: Duidelijke uitleg, we stonden stil bij de onderwerpen die ingewikkeld waren, en we gingen in een vogelvlucht door de dingen die reeds al bekend waren.

5.0

Wat vond u goed?: De praktische benadering van PHP door de docent.
Wat vond u niet goed?: De vertaalslag van deze praktijk naar het theorieboek handboek PHP.

5.0

Wat vond u goed?: Leerzaam, veel kennis docent

5.0

Wat vond u goed?: Kennis niveau docent, parkeergelegenheid en de lunch was prima geregeld. Uiteindelijk een zeer leerzame cursus.

Meer Alle beoordelingen

Cursus PHP: Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding PHP Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Deze kan je invullen over de complete cursus PHP en over bepaalde modulen, zoals PHP scripts, relationele databases, MySQL en het database-managementsysteem phpMyAdmin. Als PHP developer kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige PHP programmeurs!

Opleiding PHP Professional: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding PHP Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding PHP Professional bedragen €3.399,00 (excl. €713,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Cursus PHP: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van PHP. Tijdens de Opleiding PHP Professional zal je leren programmeren met PHP en ontwikkel je een webapplicatie op basis van een relationele database. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel PHP programmeur noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je de opleiding PHP met succes hebt afgerond, kan je in principe meteen aan de slag. Er is veel vraag naar PHP programmeurs op de arbeidsmarkt, maar weinig aanbod. Jij kunt net diegene zijn waar ze op zoek naar zijn. Je kunt beginnen bij een webshop of je kunt werken als een PHP webdeveloper aan diverse websites. Je combineert HTML en CSS met PHP en eventueel JavaScript om direct te programmeren. Daarbij wordt er veelal gevraagd naar ervaring met object georiënteerd programmeren (OOP). Vaak werken bedrijven ook met een PHP Framework, denk bijvoorbeeld aan Laravel, Symfony en Zend Framework. Nadat je een cursus PHP hebt afgerond, kun je er eventueel voor kiezen om een cursus Laravel, cursus Zend Framework, cursus CodeIgniter of cursus Symfony te volgen.

Opleiding PHP Professional: Online training

De Opleiding PHP Professional online

Wil je de Opleiding PHP Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding PHP Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding PHP Professional!

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 8 dagen / € 3.399 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  03-04-2020, Antwerpen  
  03-04-2020, Gent  
  03-04-2020, Brussel  
  15-04-2020, St. Niklaas  
  04-05-2020, Gent  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Opleiding PHP Professional: Inleiding

PHP is een van de belangrijke programmeertalen in de markt. PHP wordt veelal gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen. Bekende programmatuur zoals Wordpress en Magento is ontwikkeld in PHP.

Tijdens de PHP Cursus

Tijdens de Opleiding PHP Professional leren wij je uitgebreid programmeren in PHP. Je leert de belangrijkste constructies uit de taal kennen en gaat een database opzetten en implementeren in MySQL. We starten met functioneel programmeren en gaandeweg de cursus stappen we over naar object georiënteerd programmeren.

Resultaat van de PHP Cursus

Aan het einde van de Opleiding PHP Professional ben je in staat zelfstandig een webapplicatie te bouwen op basis van de laatste PHP technieken. Wanneer jouw eindproduct voldoet aan de gestelde eisen, ontvang je het certificaat PHP-programmeur.

PHP Cursus: Praktijkcase

Het ontwikkelen van een webwinkel staat tijdens de Cursus PHP centraal als praktijkcase. Tijdens de Opleiding PHP Professional ontwikkel je jouw eigen webapplicatie. In overleg met onze docenten bepaal je zelf wat voor applicatie jij ontwikkelt. Je kunt deze praktijkopdracht uitvoeren voor een bestaande klant of aan een eigen project werken.

Competenties en vaardigheden

Om een goede PHP programmeur te worden, werk je tijdens de Opleiding PHP Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: leren programmeren, PHP scripts ontwerpen, de basis van OOP en daarbij horende programmeerstructuren, kennis over (relationele) databases, implementatie van MySQL, gebruik van phpMyAdmin, dynamische website maken en ontwikkelen van een webapplicatie.

Als PHP developer leer je dus om diverse PHP scripts te schrijven, denk bijvoorbeeld aan een PHP variabele, PHP for loops en een PHP conditie. De PHP programmeertaal en commando’s pas je toe op dynamische websites, relationele databases en MySQL. Om jouw kennis te toetsen werk je aan een eindproduct, namelijk het maken van een webapplicatie op basis van een relationele database.

Specialisaties

PHP Frameworks

Opleiding PHP Professional: Modulen

Tijdens de Cursus PHP komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inleiding programmeren PHP

In deze module leer je de basisprincipes van programmeren kennen: variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Je ontwerpt korte, eenvoudige programmaatjes (scripts).

Verder komt aan bod:

MySQL

PHP kan met verschillende databasetypen overweg. Veelal wordt het echter gebruikt in combinatie met MySQL. Tijdens de training PHP maken we zelf een database in MySQL. We gaan die database op verschillende manieren bevragen en MySQL toepassen in de scripts.

Object georiënteerd (OO) programmeren

Verreweg de meeste PHP scripts zijn object georiënteerd (OO). Binnen de opleiding PHP starten we met deze methodiek. We beginnen om gebruik te maken van classes van externe programmatuur, zoals een template engine, classes om pdf’s te genereren en emails te versturen. Daarnaast maken we zelf classes en objecten voor eigen software.

Verder komen in deze module aan bod:

 • classes en objects
 • exception handling
 • basis design patterns

Security

Security loopt als een rode draad door de opleiding heen: hoe programmeer je veilig? Hoe zorg je dat iemand anders niet bij je database kan? Hoe valideer je de input van de gebruiker? Veiligheid is dus niet perse een los onderwerp, maar onderdeel van alles wat je programmeert.

Cursus PHP: Eindopdracht en Examen

In overleg met je docent bepaal je een eindproduct, die je verder uitwerkt. Jij ontwikkelt een webapplicatie op basis van PHP en MySQL, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld een templating systeem. Wanneer jouw applicatie voldoende wordt bevonden, ontvang je aan het einde van de cursus het examencertificaat.

Cursus PHP: Alternatief

Heb je al enig ervaring met een andere programmeertaal en SQL en wil jij je verdiepen in PHP? Dan kan je er voor kiezen om een Cursus PHP voor programmeurs te volgen! Tijdens de Cursus PHP voor programmeurs ga je aan de slag met de basisprincipes van het PHP programmeren en het ontwikkelen van een webapplicatie op basis van MySQL. Of wil jij je nog verder specialiseren in PHP technieken, zoals geavanceerd object oriented programming (OOP)? Dan kunnen wij jou een Masterclass PHP aanbieden. Tijdens de masterclass PHP specialiseer jij je in technieken als geavanceerde OOP, geavanceerde design patterns, software ontwerp, ontwikkelmethoden en UML.

Opleiding PHP Professional: Beoordelingen

5.0

Wat vond u goed? Het niveau is hoog, niet te onderschatten. Ik heb ontzettend veel geleerd. Goede opbouw van het lesmateriaal. Wat vond u niet goed? Het gebruikte lesboek loopt achter, wordt wel gecorrigeerd door de docent.

5.0

Wat vond u goed?: Zeer duidelijke uitleg incl voorbeelden Enthousiasme van de leraar Zeer uitgebreide kennis van de leraar.

5.0

Wat vond u goed?: Leraar Binnen beperkt aantal dagen veel materiaal behandeld waarbij hij rekening moest houden met de gevarieerde vooropleidingslevels. Straalde rust uit wat prettig is voor de cursist. Stond open voor maatwerk. Hield zich goed aan de tijd. Wat vond u niet goed?: Sommige cursisten vonden het accent wat lastig te begrijpen maar dat ligt niet per definitie aan de leraar.

5.0

Wat vond u goed?: Door de één op één situatie kon de docent de cursus helemaal persoonlijk afstemmen, wat erg prettig werkt. Zo heb ik veel meer kunnen doen dan in een groepsetting mogelijk was geweest. Daarnaast waren de aanvullingen vanuit de praktijk van grote waarde. Wat vond u niet goed?: Omdat de cursus in de helft van het aantal lessen wordt gegeven, is vooral het huiswerk erg intensief. Daardoor leer je het beter, maar het is wel lastig combineren met werk. Ik heb uiteindelijk een weekje vrij moeten nemen om het te redden ;-) Docent heeft wel aangegeven dat als dit écht een probleem was geworden, een tussenweek ingelast had kunnen worden.

5.0

Wat vond u goed?: Heldere uitleg met humor en veel kennis van zaken. Erg goed.
Wat vond u niet goed?: De plek. Vroeger was het in de binnenstad van Utrecht en dat was een stuk makkelijker. Verhindert voor mij mogelijk een opleiding in de toekomst.

5.0

Wat vond u goed?: De stof werd in hoog tempo zeer goed en duidelijk uitgelegd.

5.0

Wat vond u goed?: Duidelijke uitleg, we stonden stil bij de onderwerpen die ingewikkeld waren, en we gingen in een vogelvlucht door de dingen die reeds al bekend waren.

5.0

Wat vond u goed?: De praktische benadering van PHP door de docent.
Wat vond u niet goed?: De vertaalslag van deze praktijk naar het theorieboek handboek PHP.

5.0

Wat vond u goed?: Leerzaam, veel kennis docent

5.0

Wat vond u goed?: Kennis niveau docent, parkeergelegenheid en de lunch was prima geregeld. Uiteindelijk een zeer leerzame cursus.

Meer Alle beoordelingen

Cursus PHP: Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding PHP Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Deze kan je invullen over de complete cursus PHP en over bepaalde modulen, zoals PHP scripts, relationele databases, MySQL en het database-managementsysteem phpMyAdmin. Als PHP developer kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige PHP programmeurs!

Opleiding PHP Professional: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding PHP Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding PHP Professional bedragen €3.399,00 (excl. €713,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Cursus PHP: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van PHP. Tijdens de Opleiding PHP Professional zal je leren programmeren met PHP en ontwikkel je een webapplicatie op basis van een relationele database. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel PHP programmeur noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je de opleiding PHP met succes hebt afgerond, kan je in principe meteen aan de slag. Er is veel vraag naar PHP programmeurs op de arbeidsmarkt, maar weinig aanbod. Jij kunt net diegene zijn waar ze op zoek naar zijn. Je kunt beginnen bij een webshop of je kunt werken als een PHP webdeveloper aan diverse websites. Je combineert HTML en CSS met PHP en eventueel JavaScript om direct te programmeren. Daarbij wordt er veelal gevraagd naar ervaring met object georiënteerd programmeren (OOP). Vaak werken bedrijven ook met een PHP Framework, denk bijvoorbeeld aan Laravel, Symfony en Zend Framework. Nadat je een cursus PHP hebt afgerond, kun je er eventueel voor kiezen om een cursus Laravel, cursus Zend Framework, cursus CodeIgniter of cursus Symfony te volgen.

Opleiding PHP Professional: Online training

De Opleiding PHP Professional online

Wil je de Opleiding PHP Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding PHP Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding PHP Professional!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.