Opleiding PHP Professional

  • 5 dagen
  • 3.999
  • Eerstvolgende startdatum 25 maart

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 5 dagen / € 3.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    10-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  
    13-08-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-03-2024, St. Niklaas  
    04-04-2024, Gent  
    04-04-2024, Brussel  
    04-04-2024, Antwerpen  
    23-04-2024, St. Niklaas  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Wat is PHP?

Wil je PHP leren? Hier volgt een introductie over het onderwerp PHP. PHP staat voor Hypertext Preprocessor en geeft dus aan waar het vaak voor wordt gebruikt: het verwerkt gegevens tot hypertext (HTML). PHP is een server-side scripttaal. Dat betekent dat de PHP code niet op je eigen computer wordt uitgevoerd, maar op de server. Deze is dus onzichtbaar voor de gebruiker. PHP wordt uitgevoerd voordat de browser iets doet. Aan de basis ziet het eruit als een gewone HTML-pagina. PHP bestanden hebben in de regel de extensie .php. Dit bestand bevat niet alleen PHP code, maar ook HTML, CSS en JavaScript. Om de gedeelte van PHP aan te geven gebruik je de volgende PHP tags: < ?php … ? >. Dit noem je een PHP script. Met PHP kun je dynamische webpagina’s voor webservers maken. Zo’n dynamische website kan zich aanpassen aan verschillende omstandigheden. Hiervoor wordt PHP gecombineerd met HTML. Dat maakt PHP zeer geschikt om informatie uit diverse databases te halen. De database MySQL wordt het meest gecombineerd met PHP.
Daarnaast is PHP open source en is dus vrij toegankelijk voor iedereen. De scripttaal PHP is vergelijkbaar met Perl, Python en Ruby. Qua syntaxis is het vergelijkbaar met C, maar er is wel een verschil. Met PHP is het mogelijk om object georiënteerd te programmeren. Ook wordt PHP vaak gebruikt voor Content Management Systemen (CMS). Denk bijvoorbeeld aan WordPress. Tijdens de cursus PHP leer je PHP programmeren en ontwikkel je dynamische websites. Ook ga je aan de slag met relationele databases en MySQL, je ontwerpt een model voor een database en deze implementeer je in MySQL.

Opleiding PHP Professional: Inleiding

PHP is een van de belangrijke programmeertalen in de markt. PHP wordt veelal gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen. Bekende software zoals Wordpress en Magento is ontwikkeld in PHP.

Tijdens de PHP Cursus

Tijdens de Opleiding PHP Professional leren wij je uitgebreid programmeren in PHP. Je leert de belangrijkste constructies uit de taal kennen en gaat een database opzetten en implementeren in MySQL. We starten met functioneel programmeren en gaandeweg de cursus stappen we over naar object georiënteerd programmeren.

Resultaat van de PHP Cursus

Aan het einde van de Opleiding PHP Professional ben je in staat zelfstandig een webapplicatie te bouwen op basis van de laatste PHP technieken.

PHP Cursus: Praktijkcase

Het ontwikkelen van een webwinkel staat tijdens de Cursus PHP centraal als praktijkcase. Tijdens de Opleiding PHP Professional ontwikkel je jouw eigen webapplicatie. In overleg met de trainer bepaal je zelf wat voor applicatie jij ontwikkelt.

Competenties en vaardigheden

Om een goede PHP programmeur te worden, werk je tijdens de Opleiding PHP Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: leren programmeren, PHP scripts ontwerpen, de basis van OOP en daarbij horende programmeerstructuren, kennis over (relationele) databases, implementatie van MySQL, gebruik van phpMyAdmin, dynamische website maken en ontwikkelen van een webapplicatie.

Als PHP developer leer je dus om diverse PHP scripts te schrijven, denk bijvoorbeeld aan een PHP variabele, PHP for loops en een PHP conditie. De PHP programmeertaal en commando’s pas je toe op dynamische websites, relationele databases en MySQL. Om jouw kennis te toetsen werk je aan een eindproduct, namelijk het maken van een webapplicatie op basis van een relationele database.

Specialisaties

PHP Frameworks

Opleiding PHP Professional: Modulen

Tijdens de Opleiding PHP Professional komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Inleiding programmeren PHP

In deze module leer je de basisprincipes van programmeren kennen: variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Je ontwerpt korte, eenvoudige programmaatjes (scripts).

Verder komt aan bod:

MySQL

PHP kan met verschillende databasetypen overweg. Veelal wordt het echter gebruikt in combinatie met MySQL. Tijdens de training PHP maken we zelf een database in MySQL. We gaan die database op verschillende manieren bevragen en MySQL toepassen in de scripts.

Object georiënteerd (OO) programmeren

Verreweg de meeste PHP scripts zijn object georiënteerd (OO). Binnen de opleiding PHP starten we met deze methodiek. We beginnen om gebruik te maken van classes van externe programmatuur, zoals een template engine, classes om pdf’s te genereren en emails te versturen. Daarnaast maken we zelf classes en objecten voor eigen software.

Verder komen in deze module aan bod:

  • classes en objects
  • exception handling
  • basis design patterns

Security

Security loopt als een rode draad door de opleiding heen: hoe programmeer je veilig? Hoe zorg je dat iemand anders niet bij je database kan? Hoe valideer je de input van de gebruiker? Veiligheid is dus niet perse een los onderwerp, maar onderdeel van alles wat je programmeert.

Eindopdracht

Tijdens de training werk je een opdracht uit. Je ontwikkelt een webapplicatie op basis van PHP en MySQL, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld een templating systeem.

Cursus PHP: Alternatief

Heb je al enig ervaring met een andere programmeertaal en SQL en wil jij je verdiepen in PHP? Dan kan je er voor kiezen om een Cursus PHP voor programmeurs te volgen! Tijdens de Cursus PHP voor programmeurs ga je aan de slag met de basisprincipes van het PHP programmeren en het ontwikkelen van een webapplicatie op basis van MySQL. Of wil jij je nog verder specialiseren in PHP technieken, zoals geavanceerd object oriented programming (OOP)? Dan kunnen wij jou een Masterclass PHP aanbieden. Tijdens de masterclass PHP specialiseer jij je in technieken als geavanceerde OOP, geavanceerde design patterns, software ontwerp, ontwikkelmethoden en UML.

Opleiding PHP Professional: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding PHP Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent PHP met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor PHP professionals van Eduvision en discussieer mee!

PHP Ontwikkelingen

Wil je leren programmeren met PHP? Dan moet je wel kennis hebben van de laatste ontwikkelingen op het gebied van PHP. Als PHP programmeur moet je op de hoogte blijven van de nieuwste internettechnologie ontwikkelingen. Niet alleen websites worden geprogrammeerd met PHP, maar ook mobiele applicaties. De mobiliteit neemt toe en de mogelijkheden om hierop in te spelen worden steeds groter. Elke ontwikkeling op het gebied van technologie, vereist ook een ontwikkeling in het programmeren.

Er bestaan ook diverse PHP frameworks om het programmeren gemakkelijker te maken voor de PHP developers. PHP frameworks zijn gebaseerd op de model-view-controller structuur (MVC). Dit is een ontwerppatroon waarbij onderscheid wordt gemaakt in: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller). Dankzij het scheiden van de PHP code wordt de code beter leesbaar en herbruikbaar. Een belangrijk voordeel van het gebruik van een PHP web applicatie framework is, dat een andere PHP ontwikkelaar jouw werk sneller zou kunnen overnemen. Zo heeft elke framework weer andere functionaliteiten. Het is van belang dat je zelf uitzoekt welke het beste bij jouw project past en dat je de laatste versies weet te beheersen.

Opleiding PHP Professional: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Apeldoorn.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Opleiding PHP Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding PHP Professional bedragen €3.999,00 (excl. €839,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

  • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
  • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Cursus PHP: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van PHP. Tijdens de Opleiding PHP Professional zal je leren programmeren met PHP en ontwikkel je een webapplicatie op basis van een relationele database. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel PHP programmeur noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je de opleiding PHP met succes hebt afgerond, kan je in principe meteen aan de slag. Er is veel vraag naar PHP programmeurs op de arbeidsmarkt, maar weinig aanbod. Jij kunt net diegene zijn waar ze op zoek naar zijn. Je kunt beginnen bij een webshop of je kunt werken als een PHP webdeveloper aan diverse websites. Je combineert HTML en CSS met PHP en eventueel JavaScript om direct te programmeren. Daarbij wordt er veelal gevraagd naar ervaring met object georiënteerd programmeren (OOP). Vaak werken bedrijven ook met een PHP Framework, denk bijvoorbeeld aan Laravel, Symfony en Zend Framework. Nadat je een cursus PHP hebt afgerond, kun je er eventueel voor kiezen om een cursus Laravel, cursus Zend Framework, cursus CodeIgniter of cursus Symfony te volgen.

Opleiding PHP Professional: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Tijdens de cursus PHP leer je programmeren in de taal PHP. Je ontwikkelt webapplicaties op basis van PHP en MySQL. Tijdens de cursus ga je een webapplicatie of dynamische site maken. Aan het einde van de opleiding heb je dus een echt project gedaan.

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 5 dagen / € 3.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    10-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  
    13-08-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-03-2024, St. Niklaas  
    04-04-2024, Gent  
    04-04-2024, Brussel  
    04-04-2024, Antwerpen  
    23-04-2024, St. Niklaas  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Opleiding PHP Professional: Inleiding

PHP is een van de belangrijke programmeertalen in de markt. PHP wordt veelal gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen. Bekende software zoals Wordpress en Magento is ontwikkeld in PHP.

Tijdens de PHP Cursus

Tijdens de Opleiding PHP Professional leren wij je uitgebreid programmeren in PHP. Je leert de belangrijkste constructies uit de taal kennen en gaat een database opzetten en implementeren in MySQL. We starten met functioneel programmeren en gaandeweg de cursus stappen we over naar object georiënteerd programmeren.

Resultaat van de PHP Cursus

Aan het einde van de Opleiding PHP Professional ben je in staat zelfstandig een webapplicatie te bouwen op basis van de laatste PHP technieken.

PHP Cursus: Praktijkcase

Het ontwikkelen van een webwinkel staat tijdens de Cursus PHP centraal als praktijkcase. Tijdens de Opleiding PHP Professional ontwikkel je jouw eigen webapplicatie. In overleg met de trainer bepaal je zelf wat voor applicatie jij ontwikkelt.

Competenties en vaardigheden

Om een goede PHP programmeur te worden, werk je tijdens de Opleiding PHP Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: leren programmeren, PHP scripts ontwerpen, de basis van OOP en daarbij horende programmeerstructuren, kennis over (relationele) databases, implementatie van MySQL, gebruik van phpMyAdmin, dynamische website maken en ontwikkelen van een webapplicatie.

Als PHP developer leer je dus om diverse PHP scripts te schrijven, denk bijvoorbeeld aan een PHP variabele, PHP for loops en een PHP conditie. De PHP programmeertaal en commando’s pas je toe op dynamische websites, relationele databases en MySQL. Om jouw kennis te toetsen werk je aan een eindproduct, namelijk het maken van een webapplicatie op basis van een relationele database.

Specialisaties

PHP Frameworks

Opleiding PHP Professional: Modulen

Tijdens de Opleiding PHP Professional komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Inleiding programmeren PHP

In deze module leer je de basisprincipes van programmeren kennen: variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Je ontwerpt korte, eenvoudige programmaatjes (scripts).

Verder komt aan bod:

MySQL

PHP kan met verschillende databasetypen overweg. Veelal wordt het echter gebruikt in combinatie met MySQL. Tijdens de training PHP maken we zelf een database in MySQL. We gaan die database op verschillende manieren bevragen en MySQL toepassen in de scripts.

Object georiënteerd (OO) programmeren

Verreweg de meeste PHP scripts zijn object georiënteerd (OO). Binnen de opleiding PHP starten we met deze methodiek. We beginnen om gebruik te maken van classes van externe programmatuur, zoals een template engine, classes om pdf’s te genereren en emails te versturen. Daarnaast maken we zelf classes en objecten voor eigen software.

Verder komen in deze module aan bod:

  • classes en objects
  • exception handling
  • basis design patterns

Security

Security loopt als een rode draad door de opleiding heen: hoe programmeer je veilig? Hoe zorg je dat iemand anders niet bij je database kan? Hoe valideer je de input van de gebruiker? Veiligheid is dus niet perse een los onderwerp, maar onderdeel van alles wat je programmeert.

Eindopdracht

Tijdens de training werk je een opdracht uit. Je ontwikkelt een webapplicatie op basis van PHP en MySQL, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld een templating systeem.

Cursus PHP: Alternatief

Heb je al enig ervaring met een andere programmeertaal en SQL en wil jij je verdiepen in PHP? Dan kan je er voor kiezen om een Cursus PHP voor programmeurs te volgen! Tijdens de Cursus PHP voor programmeurs ga je aan de slag met de basisprincipes van het PHP programmeren en het ontwikkelen van een webapplicatie op basis van MySQL. Of wil jij je nog verder specialiseren in PHP technieken, zoals geavanceerd object oriented programming (OOP)? Dan kunnen wij jou een Masterclass PHP aanbieden. Tijdens de masterclass PHP specialiseer jij je in technieken als geavanceerde OOP, geavanceerde design patterns, software ontwerp, ontwikkelmethoden en UML.

Opleiding PHP Professional: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Apeldoorn.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Opleiding PHP Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding PHP Professional bedragen €3.999,00 (excl. €839,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

  • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
  • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Cursus PHP: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van PHP. Tijdens de Opleiding PHP Professional zal je leren programmeren met PHP en ontwikkel je een webapplicatie op basis van een relationele database. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel PHP programmeur noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je de opleiding PHP met succes hebt afgerond, kan je in principe meteen aan de slag. Er is veel vraag naar PHP programmeurs op de arbeidsmarkt, maar weinig aanbod. Jij kunt net diegene zijn waar ze op zoek naar zijn. Je kunt beginnen bij een webshop of je kunt werken als een PHP webdeveloper aan diverse websites. Je combineert HTML en CSS met PHP en eventueel JavaScript om direct te programmeren. Daarbij wordt er veelal gevraagd naar ervaring met object georiënteerd programmeren (OOP). Vaak werken bedrijven ook met een PHP Framework, denk bijvoorbeeld aan Laravel, Symfony en Zend Framework. Nadat je een cursus PHP hebt afgerond, kun je er eventueel voor kiezen om een cursus Laravel, cursus Zend Framework, cursus CodeIgniter of cursus Symfony te volgen.

Opleiding PHP Professional: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.