WordPress themes

Wat is WordPress?

WordPress is begonnen als een blogsysteem en wordt steeds populairder. Momenteel wordt het gebruikt om er volledige websites mee te maken. WordPress wordt erg gewaardeerd, omdat het gebruiksvriendelijk is, zowel voor de gebruiker als voor de website bouwer. Het is in de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig Content Management Systeem (CMS) en is nog steeds voortdurend in ontwikkeling. Je kunt op een simpele manier content toevoegen en bewerken. Het is zelfs mogelijk om via jouw website producten en diensten te verkopen en dus de site te laten functioneren als WordPress webshop. Om dit te kunnen doen, kan je er voor kiezen om bepaalde WordPress templates en WordPress themes aan te passen of er zelf één te ontwikkelen. Hoe je dat moet doen, kun je leren tijdens een cursus WordPress voor gevorderden.

Populaire WordPress themes

Tegenwoordig zijn er miljoenen websites te vinden. Wanneer je een site gaat bouwen, moet je er dus voor zorgen dat jouw website opvalt. Je hebt keuze uit duizenden themes die voor jou zijn ontwikkeld. Bovendien heb je genoeg opties om WordPress plugins te gebruiken. Het is dus van belang dat je voor jouw WordPress website de juiste keuze maakt. Je hebt gratis themes, maar ook betaalde versies. Hier vind je een overzicht van de meest populaire WordPress themes, die ook nog eens gratis zijn.

Twenty Twelve

Twenty Twelve is een volledig responsive theme. Het ziet er dus uit goed op elke scherm van elk apparaat. Het heeft een voorpagina template met eigen widgets. De volgende functies zijn aanpasbaar: lettertypen, post formaat, menu, header foto en achtergrond. Ook kun je een WordPress template gebruiken waarbij de sidebar is weggelaten.

Twenty Fourteen

Dit WordPress theme is ook responsive en heeft een strak en modern design. De uitstraling lijkt op een tijdschrift. Je kunt jouw favoriete inhoud van de homepage extra laten opvallen door het te gebruiken in een grid (rooster) of slider (schuifbalk). Daarnaast zijn er drie widget gebieden om jouw website naar jouw eigen smaak aan te passen. Ook beschikt het over de optie om een template met full-width pagina te gebruiken.

Twenty Thirteen

Echt een theme voor het schrijven van blogs is Twenty Thirteen. Het heeft een volledig assortiment voor post formaten. Daarnaast beschikt het over veel design opties, zoals kleuren, header afbeeldingen, diverse typografie en icons. Twenty Thirteen heeft een flexibele lay-out, zodat het er goed uitziet op mobiele apparaten.

Twenty Eleven

Twenty Eleven is een WordPress theme met aan te passen menu, header foto en achtergrond. Ook heb je de keuze uit drie lay-outs en zes verschillende post formaten. Daarnaast bevat dit theme een showcasepagina template om jouw content op de beste manier te laten zien. Je krijgt zelfs ondersteuning om kenmerkende foto’s te plaatsen.

Twenty Ten

Dit theme heeft een simpele uitstraling, maar het beschikt wel over voldoende functionaliteiten voor een professioneel WordPress website. De volgende onderdelen zijn aanpasbaar: menu, header afbeelding en achtergrond. Het ondersteunt zes widget gebieden en foto’s kunnen extra benadrukt worden. Ook is er een template beschikbaar met maar één kolom, dus zonder een sidebar.

Customizr

De naam van dit Wordpress theme geeft al aan wat je er mee kunt doen. Het is een theme waarbij je veel zelf kunt aanpassen. Er is genoeg keus uit diverse kleuren, Google Fonts (lettertypen), sliders en lay-outs. Dit theme heeft een flat design en is responsive. Customizr is erg handig voor kleine bedrijven, portfolio’s of blogs. Het is gebouwd met HTML5 en CSS3 en kan in elke browser getoond worden. Daarnaast is het gereed om de WordPress plugin WooCommerce toe te voegen.

Virtue

Virtue is een theme dat ontzettend veelzijdig is en veel opties en functies biedt, zoals aanpasbare lay-outs, sliders en lettertypen. Het heeft een modern design dat is gebouwd met HTML5 en CSS3. Daarnaast heeft het een responsive webdesign. Ook is het e-commerce klaar en is het dus gemakkelijk om de WooCommerce plugin toe te voegen. Zelfs jouw webshop is schaalbaar voor alle mobiele apparaten.

Responsive

Responsive is een flexibele theme met een fluid grid, zodat het goed schaalt naar elk type mobiele apparaat. Het beschikt over negen templates, 11 widget gebieden, zes template lay-outs, vier menu opties enzovoorts. Ook is er de optie om jouw eigen logo te uploaden. Responsive is uiteraard te gebruiken met WooCommerce en wordt goed weergegeven via elke browser.

Vantage

Dit is flexibel en multifunctioneel theme. Vantage is geïntegreerd met diverse plugins, zoals Page Builder voor responsive design, MetaSlider voor mooie sliders en WooCommerce om online verkopen te doen. Het kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, zoals een bedrijfssite, portfolio of webshop.

Nirvana

Nirvana is een veelzijdig theme met responsive webdesign, diverse lay-outs, aanpasbare post formaten, Google fonts (lettertypen), acht templates, 12 widget gebieden. Er is ook een presentatiepagina beschikbaar met bewerkbare slider en kolommen.

Cursus WordPress

Voor jouw website heb je genoeg keus om een geschikt theme te vinden. Maar wil jij liever zelf WordPress themes maken? Volg dan een cursus WordPress voor gevorderden! Hier leer je te programmeren met PHP, WordPress themes te ontwikkelen en te koppelen aan templates, zelf Custom Post Types te maken en een webshop te maken met WooCommerce. Wil jij je daarna nog meer verdiepen in WordPress? Dan kan jij je inschrijven voor een cursus WordPress Development! Tijdens deze cursus WordPress ontwikkel je zelf een eigen plugin en ga je werken met een API. Bovendien ga je geavanceerde WordPress templates bouwen.

Terug