Blogs

Kunstmatige Intelligentie: het logische vervolg op data?

Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence), Big Data, Machine Learning… Wat is nou precies het verschil en hoe hangt het een met het ander samen?

Lees verder

Je opleidingsbudget 2018 besteden? Het kan nog steeds!

Nog een dikke maand te gaan en dan is 2018 alweer voorbij. De tijd vliegt en de kans is groot dat je opleidingsbudget voor dit jaar nog onaangeroerd op de plank ligt... Geen nood, je kunt je budget voor 2018 alsnog inzetten.

Lees verder

Overheden als dataverzamelaars

Overheden zijn ware dataverzamelaars. Dat doen zij vanuit hun wettelijke plicht en verantwoordelijkheid al sinds jaar en dag. Zo staat bijvoorbeeld elke Nederlandse burger geregistreerd in de zogeheten ‘Basisregistratie Personen’ (BRP).

Lees verder

'Bergen data' als nieuwe realiteit: hoe halen we daar waarde uit?

Bijna elk bedrijf of organisatie verzamelt tegenwoordig in meer of mindere mate data. We meten van alles en nog wat, en al die gegevens leggen we vast: vaak gaat het daarbij om 'gedrag van mensen in het algemeen' en van 'koopgedrag in het bijzonder'.

Lees verder

Big Data voordelen: de kloof tussen consument en organisatie

Big Data bieden voordelen voor organisaties, maar misschien nog wel het meeste voor de klant. Of toch niet? Uit onderzoek van DDMA (2016) blijkt dat 89% van de consumenten vindt dat organisaties meer profiteren van hun data dan zijzelf. Maar hoe zien organisaties dit? En klopt het beeld dat consumenten hebben?

Lees verder

Infographic Zoektocht naar de Data Scientist

Hoe groot is de vraag naar data scientists nu daadwerkelijk? En wat zijn onmisbare eigenschappen en vaardigheden van een goede data scientist? In deze infographic brengen we het op een heldere manier in beeld.

Lees verder