React Native: iOS en Android development met Javascript

Het ontwikkelen van apps wordt steeds meer gemeengoed. Erg eenvoudig is het echter niet. Voor iOS is Objective C kennis nodig en voor Android Java. Tenminste, wanneer we een zogenaamde native app ontwikkelen, een app die rechtstreeks van de basis van de beide besturingssystemen gebruik maken. Er zijn echter meerdere mogelijkheden.

Ontwikkeld door Facebook

React Native is een Javascript framework om apps te maken voor iOS en Android. React Native is momenteel erg populair. Het combineert namelijk het gemak van javascript met de kracht van semi-native applicaties. React Native is ontwikkeld door Facebook. De facebook apps zijn dan ook ontwikkeld met React Native.

Semi-native

Het mooie van React Native is dat het een brug vormt tussen de oorspronkelijke interface en API’s van iOS en Android in Javascript. Je kunt dus eenvoudigweg met een framework en in dezelfde taal (Javascript) apps maken die een native karakter hebben. Javascript kennis is daarbij natuurlijk wel een vereiste.

Wat wordt er gemaakt in React Native

Er wordt eigenlijk van alles gemaakt in React Native. Natuurlijk ligt de nadruk wel op informatieve apps en kleine spelletjes. Complexe games met veel animatie en dergelijke zou ik er niet snel in ontwikkelen. Daar is het gewoon minder geschikt voor.

Starten met React Native

Om te starten met React Native heb je in ieder geval Javascript kennis nodig op een serieus niveau. Daarnaast is natuurlijk kennis van het framework een vereiste. Eduvision biedt een aantal cursussen op dat gebied:

Terug