ATTENTIE: Gezien de huidige situatie brengen we graag de mogelijk tot 'online training' ('remote classroom') bij je onder de aandacht. Daarbij schakel je via een interactieve verbinding direct met je trainer. We bieden je daarbij vanzelfsprekend de kwaliteit die je van ons gewend bent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel ons op 03 747 0310. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Leergang Webdesign

 • 12 dagen
 • 4.999
 • Eerstvolgende startdatum 4 mei

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 12 dagen / € 4.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)


  Startdata op locatie

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Wat is Webdesign?

Met webdesign wordt de inhoud en vormgeving van de website bedoeld. Denk hierbij aan grafische elementen als afbeeldingen en typografie. Een website onderscheidt zich van traditionele media (bijv. magazines), omdat het vaak interactieve elementen, audio en video bevat. Om een goede website te ontwerpen krijg je ook tijdens de opleiding Webdesign met verschillende vakgebieden te maken. Zo ben je vanwege de technische en grafische aspecten zowel programmeur als grafisch ontwerper. In het kort kunnen drie aspecten van webdesign onderscheiden worden. Zo is allereerst een goede structuur van belang voor een goede navigatie van de bezoeker. Het is namelijk belangrijk dat een bezoeker snel weet waar de pagina over gaat en waar hij naar toe kan. Het tweede kenmerk is de opmaak van de site wat doorgaans met behulp van HTML- en CSS-codes wordt vormgegeven. Ook behoren hiertoe dynamische elementen die met JavaScript vormgegeven worden. Net als de structuur moet ook de opmaak voor een goed webdesign duidelijk en consistent zijn. Het derde aspect waar een webdesigner rekening mee moet houden is de weergave van de website. Zo moet een webdesigner anno nu ervoor zorgen dat een website zich automatisch aanpast aan verschillende mobiele apparaten. Tijdens de Leergang Webdesign word je opgeleid tot een professionele webdesigner die weet hoe je een website moet ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Ook leer je meer over Wordpress, hét systeem waar een groot gedeelte van alle websites mee wordt ontwikkeld. Bovendien gaan we dieper in op hoe je ervoor zorgt dat je website goed scoort in zoekmachines.

Leergang Webdesign: Inleiding

Websites ontwerpen vereist kennis van grafisch ontwerp en technische toepassingen. Voor een goede website is het belangrijk dat jij gebruikers een optimale gebruikerservaring geeft. Dit bereik je door een website te ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je met jouw website marketingdoelstellingen behaalt. Als aankomend webdesigner leer jij tijdens de cursus Webdesign hoe je deze aspecten samenbrengt en tot een goede website smeedt.

Tijdens de opleiding

Wil je een professionele website ontwikkelen die goed scoort in de zoekmachines? Tijdens de Leergang Webdesign doorloop je drie verschillende opleidingen, die samen de belangrijkste aspecten omvatten voor het ontwikkelen van een succesvolle website: Webdesign Professional, Wordpress voor gevorderden en Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je een professionele website te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten zo op te stellen dat de website goed scoort in de zoekmachines.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Webdesign kan je aan de slag als professioneel webdesigner. Je bent in staat om:

 • Een professionele website te ontwikkelen
 • Het CMS Wordpress volledig te integreren inclusief PHP gebruik
 • Jouw website te optimaliseren voor zoekmachines
 • Een website succesvol te maken en te houden

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met jouw eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de cursus Webdesign aan de volgende competenties en vaardigheden: diepgaande kennis over alle aspecten van webdesign, ontwerpen van website met Wordpress, gebruik van PHP en kennis over zoekmachinemarketing. Na de opleiding Webdesign weet jij alles over het ontwerpen van goede websites. Jij zorgt ervoor dat mensen zich gemakkelijk over de website navigeren en eenvoudig datgene kunnen vinden wat ze zoeken. Daarnaast ben jij in staat om een website te maken die niet alleen mensen naar jouw website trekt, maar ook zorgt dat ze op jouw website blijven. Bovendien weet jij dat een goed webdesign helpt bij marketingdoelen als een goede vindbaarheid in Google en hoge conversie.

Specialisaties

Leergang Webdesign: Modulen

Tijdens de Leergang Webdesign komen de volgende onderwerpen aan bod:

Webdesign

Tijdens de opleiding Webdesign worden alle aspecten van het webdesign behandeld. Gedurende de 18 lessen (één les per dagdeel) krijg je op locatie les van een professionele docent met jarenlange ervaring in de webdesignbranche. Je ontwikkelt een professionele website voor een externe opdrachtgever. We behandelen alle facetten van het webdesign: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en Wordpress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

WordPress

Sites maken gebruik van een contentmanagement-systeem (CMS). Onderhoud wordt hiermee een eenvoudige klus. Tijdens de cursus Wordpress integreer je het CMS in jouw website. Vanwege het open-source karakter is Wordpress vrij te gebruiken. Wordpress biedt meer dan een CMS alleen. Er zijn veel (vaak gratis) uitbreidingen voorhanden, zoals een nieuwssysteem, webshop, forum, en agenda .

Tijdens de training Wordpress voor gevorderden leer je de fijne kneepjes van het Wordpress vak kennen. Je breidt je Wordpress kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding Webdesign enorm uit.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren momenteel tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Een goede plaats in een zoekmachine garandeert een groot aantal bezoekers en levert dus indirect meer omzet op. Een hoge positie verwerven is echter geen gemakkelijke taak. Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing besteden we aandacht aan zowel de technische als de marketingkant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met je eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je kan gebruiken om met je website een optimaal resultaat te bereiken. In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende perspectieven ben jij in staat om na de cursus Webdesign een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Leergang Webdesign: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Leergang Webdesign verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Platform

Websites zijn onafhankelijk van het type platform. Hierdoor is het ontwerpen van een website ook niet aan een platform gebonden. Om deze reden kan onze Leergang Webdesign zowel door PC (Windows) als Mac gebruikers gevolgd worden. Tijdens de cursusbijeenkomsten maken we gebruik van PC’s met Windows, maar de programmatuur die we gebruiken is ook inzetbaar voor een Mac-platform.

Programmatuur

Bij de Leergang Webdesign maken we gebruik van de programma's: Photoshop en Dreamweaver. Met Photoshop is het mogelijk om afbeeldingen en ander digitaal beeldmateriaal via de PC te bewerken. Dreamweaver is een programma waarmee je websites kan ontwerpen. Ook gaan we tijdens de cursus Webdesign verder in op Wordpress. Hiervoor hoef je als cursist niets te kopen, omdat iedereen met Wordpress gratis websis kan ontwikkelen. Eduvision zorgt ervoor dat je over een trialversie van 30 dagen van de gebruikte programmatuur beschikt.

Literatuur

Eduvision maakt altijd gebruik van de laatste kennis en inzichten omtrent webdesign. De meeste literatuur die we tijdens de cursus Webdesign gebruiken is dan ook zeer actueel. Verder maken we gebruik van een syllabus die als een rode draad door de training Webdesign loopt. Deze syllabus bevat achtergrondinformatie over Webdesign, Wordpress en SEO uit de praktijk, voorbeelden, literatuurverwijzingen en een appendix. De syllabus is na de cursus Webdesign een essentieel en handig naslagwerk.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar jij informatie of ervaringen aangaande webdesign met medecursisten en professionals kan delen? Of wil jij je omgeven met medeprofessionals? Dan raden we je aan om lid te worden van de vakgroep voor webdesign professionals van Eduvision. Dit is dé plek waar je met elkaar kan discussiëren over de laatste ontwikkelingen en kennis met elkaar kan uitwisselen. Wil je op de hoogte blijven van alle gratis content en cursussen inzake webdesign? Volg dan de showcasepagina Webdesign met WordPress!

Webdesign ontwikkelingen

Vandaag de dag is het de trend dat mensen zeer regelmatig hun mobiele telefoon gebruiken om internetactiviteiten te verrichten. Dit brengt de vraag met zich mee hoe je ervoor zorgt dat jouw desktopsite ook functioneert op een mobiele telefoon of tablet. Je kan je afvragen of het verstandig is om voor de smartphoneversie functies weg te laten. Het is belangrijk om keuzes te maken aangaande de functies van je website waarvoor je toegang verleent. Het gaat er dus om dat jij weet welk webdesign het meest geschikt is voor een responsive website. Verder is het voor een goede vindbaarheid in Google niet alleen belangrijk dat je website aan technische eisen, zoals ingebouwde links, voldoet. Het gaat echter vooral om de inhoud die je op de website plaatst. Hierbij moet je niet alleen denken aan tekst, maar ook aan afbeeldingen en video’s . Vooral dit laatste is erg belangrijk, aangezien de focus vandaag de dag vooral op beeldelementen ligt. Vanuit meerdere hoeken hoor je dat we grote lappen tekst moeten inperken en de tekst die overblijft prominenter naar voren moeten brengen. Kortom, it’s all about visual storytelling: laat beeld het verhaal vertellen. Tijdens de cursus Webdesign gaan we dieper in op actuele ontwikkelingen en leer je wat deze betekenen voor jou als aankomend webdesigner. Na de cursus Webdesign ben jij de webdesigner die op hoogte is van de laatste trends en weet je hoe je ze op een goede manier samenbrengt.

Leergang Webdesign: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Leergang Webdesign: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Leergang Webdesign bedragen €4.999,00 (excl. €1.049,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van webdesign, zoals opmaak, structuur, responsive design en Wordpress. Tijdens de opleiding Webdesign ontwerp jij namelijk een professionele website voor een bestaande organisatie. Hiermee heb jij je eerste tevreden klant al binnen. Bovendien kan je deze website als referentie gebruiken voor toekomstige opdrachtgevers. Na de cursus Webdesign mag jij jezelf dus een professioneel webdesigner noemen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Als webdesigner specialist zijn er voor jouw volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aangezien technologische ontwikkelingen steeds verder gaan, wordt er ook van jou als webdesigner meer verwacht. Na de cursus Webdesign is wat betreft webdesign voor jou niets meer een geheim en kan jij aan deze verwachtingen voldoen. Als webdesigner kan jij verschillende kanten op. Zo kan je gaan werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op een specifieke stijl van webdesign. Je kan echter ook als freelance webdesigner aan de slag. Mocht je websites ontwerpen gewoon erg leuk vinden en dit naast je huidige baan willen doen, dan kan je uiteraard ook als parttime webdesigner aanbieden. Hoewel de concurrentie hoog is, zijn er genoeg banen voor webdesigners. Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt na het afronden van de cursus Webdesign vergroten dan is het verstandig om je te specialiseren in bijvoorbeeld een programmeertaal. Hierbij kan je denken aan PHP of JavaScript.

Leergang Webdesign: Online training

De Leergang Webdesign online

Wil je de Leergang Webdesign online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Webdesign speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Webdesign!

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 12 dagen / € 4.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)


  Startdata op locatie

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Leergang Webdesign: Inleiding

Websites ontwerpen vereist kennis van grafisch ontwerp en technische toepassingen. Voor een goede website is het belangrijk dat jij gebruikers een optimale gebruikerservaring geeft. Dit bereik je door een website te ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je met jouw website marketingdoelstellingen behaalt. Als aankomend webdesigner leer jij tijdens de cursus Webdesign hoe je deze aspecten samenbrengt en tot een goede website smeedt.

Tijdens de opleiding

Wil je een professionele website ontwikkelen die goed scoort in de zoekmachines? Tijdens de Leergang Webdesign doorloop je drie verschillende opleidingen, die samen de belangrijkste aspecten omvatten voor het ontwikkelen van een succesvolle website: Webdesign Professional, Wordpress voor gevorderden en Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je een professionele website te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten zo op te stellen dat de website goed scoort in de zoekmachines.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Webdesign kan je aan de slag als professioneel webdesigner. Je bent in staat om:

 • Een professionele website te ontwikkelen
 • Het CMS Wordpress volledig te integreren inclusief PHP gebruik
 • Jouw website te optimaliseren voor zoekmachines
 • Een website succesvol te maken en te houden

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met jouw eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de cursus Webdesign aan de volgende competenties en vaardigheden: diepgaande kennis over alle aspecten van webdesign, ontwerpen van website met Wordpress, gebruik van PHP en kennis over zoekmachinemarketing. Na de opleiding Webdesign weet jij alles over het ontwerpen van goede websites. Jij zorgt ervoor dat mensen zich gemakkelijk over de website navigeren en eenvoudig datgene kunnen vinden wat ze zoeken. Daarnaast ben jij in staat om een website te maken die niet alleen mensen naar jouw website trekt, maar ook zorgt dat ze op jouw website blijven. Bovendien weet jij dat een goed webdesign helpt bij marketingdoelen als een goede vindbaarheid in Google en hoge conversie.

Specialisaties

Leergang Webdesign: Modulen

Tijdens de Leergang Webdesign komen de volgende onderwerpen aan bod:

Webdesign

Tijdens de opleiding Webdesign worden alle aspecten van het webdesign behandeld. Gedurende de 18 lessen (één les per dagdeel) krijg je op locatie les van een professionele docent met jarenlange ervaring in de webdesignbranche. Je ontwikkelt een professionele website voor een externe opdrachtgever. We behandelen alle facetten van het webdesign: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en Wordpress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

WordPress

Sites maken gebruik van een contentmanagement-systeem (CMS). Onderhoud wordt hiermee een eenvoudige klus. Tijdens de cursus Wordpress integreer je het CMS in jouw website. Vanwege het open-source karakter is Wordpress vrij te gebruiken. Wordpress biedt meer dan een CMS alleen. Er zijn veel (vaak gratis) uitbreidingen voorhanden, zoals een nieuwssysteem, webshop, forum, en agenda .

Tijdens de training Wordpress voor gevorderden leer je de fijne kneepjes van het Wordpress vak kennen. Je breidt je Wordpress kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding Webdesign enorm uit.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren momenteel tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Een goede plaats in een zoekmachine garandeert een groot aantal bezoekers en levert dus indirect meer omzet op. Een hoge positie verwerven is echter geen gemakkelijke taak. Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing besteden we aandacht aan zowel de technische als de marketingkant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met je eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je kan gebruiken om met je website een optimaal resultaat te bereiken. In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende perspectieven ben jij in staat om na de cursus Webdesign een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Leergang Webdesign: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Leergang Webdesign: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Leergang Webdesign bedragen €4.999,00 (excl. €1.049,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van webdesign, zoals opmaak, structuur, responsive design en Wordpress. Tijdens de opleiding Webdesign ontwerp jij namelijk een professionele website voor een bestaande organisatie. Hiermee heb jij je eerste tevreden klant al binnen. Bovendien kan je deze website als referentie gebruiken voor toekomstige opdrachtgevers. Na de cursus Webdesign mag jij jezelf dus een professioneel webdesigner noemen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Als webdesigner specialist zijn er voor jouw volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aangezien technologische ontwikkelingen steeds verder gaan, wordt er ook van jou als webdesigner meer verwacht. Na de cursus Webdesign is wat betreft webdesign voor jou niets meer een geheim en kan jij aan deze verwachtingen voldoen. Als webdesigner kan jij verschillende kanten op. Zo kan je gaan werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op een specifieke stijl van webdesign. Je kan echter ook als freelance webdesigner aan de slag. Mocht je websites ontwerpen gewoon erg leuk vinden en dit naast je huidige baan willen doen, dan kan je uiteraard ook als parttime webdesigner aanbieden. Hoewel de concurrentie hoog is, zijn er genoeg banen voor webdesigners. Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt na het afronden van de cursus Webdesign vergroten dan is het verstandig om je te specialiseren in bijvoorbeeld een programmeertaal. Hierbij kan je denken aan PHP of JavaScript.

Leergang Webdesign: Online training

De Leergang Webdesign online

Wil je de Leergang Webdesign online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Webdesign speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Webdesign!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.