ATTENTIE: Gezien de huidige situatie brengen we graag de mogelijk tot 'online training' ('remote classroom') bij je onder de aandacht. Daarbij schakel je via een interactieve verbinding direct met je trainer. We bieden je daarbij vanzelfsprekend de kwaliteit die je van ons gewend bent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel ons op 03 747 0310. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Cursus Drupal

 • 5 dagen
 • 2.199
 • Eerstvolgende startdatum 6 april

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  06-04-2020, Gent  
  06-04-2020, Brussel  
  15-04-2020, St. Niklaas  
  23-04-2020, Antwerpen  
  05-05-2020, Gent  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus Drupal

Wat vond u goed?: De mogelijkheden van gebruik van Sociale Media bij het zoeken naar een andere baan zijn prima in beeld gebracht.

Cursus Drupal Inhouse 4.0
Alle beoordelingen

Wat is Drupal?

Drupal is een open source content management systeem (CMS). Dit betekent dat het vrij te downloaden en te gebruiken is. De core installatie van Drupal geeft toegang tot een internetplatform met database-ondersteuning (zoals MySQL), onderhoudstools voor bestanden en een hoog veiligheidsniveau. Je kunt op een simpele manier verschillende content op jouw website plaatsen en beheren. Hierbij werk je dus met HTML en CSS. Daarnaast is Drupal schaalbaar, dus je kunt jouw website zo groot maken als je zelf wil. Drupal maakt gebruik van verschillende Drupal modules. Elk van deze module kan afzonderlijk op de website geïmplementeerd worden. Het is dus ook mogelijk om jouw website volledig om te zetten naar een Drupal webshop.
Tijdens de cursus Drupal leer je Drupal te installeren en de website en basismodulen te beheren. Ook ga je aan de slag met het maken van Drupal themes.

Cursus Drupal: Inleiding

Tijdens de cursus

Met Drupal kun jij een strakke, dynamische website ontwerpen met alle denkbare functionaliteiten. Tijdens de Cursus Drupal leer je alle mogelijkheden van dit content-managementsysteem (CMS) kennen en bouw jij jouw eigen website. We gaan in op het installeren en beheren van een website, de sitebouw en de basismodulen. Daarnaast leer je Drupal themes te ontwerpen, gaan we in op het werken met CSS in de praktijk en behandelen we de mogelijkheid voor externe modulen.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Drupal heb jij jouw eigen Drupal-website gemaakt. Je bent volledig bekend met Drupal en weet hoe jij jouw website optimaal beheert. Tevens ben je in staat om zelf themes te maken en deze toe te voegen aan jouw website.

Praktijkcase

De praktijk loopt als een rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; je richt jouw website in, ontwerpt themes en zet de website live.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Drupal specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Drupal aan de volgende competenties en vaardigheden: Drupal configuratie, ontwerpen van Drupal themes, gebruik van Drupal modules, zoals blogs, forums, nieuws, profielen en gebruikersbeheer en het gebruik van HTML en CSS.
Tijdens de cursus Drupal ga je aan de slag met het bouwen van een eigen website met de diverse Drupal modules en Drupal themes.

Gerelateerd

Cursus Drupal: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende modulen aan bod:

Introductie Drupal

Drupal is een zeer veelzijdig CMS. Dankzij dit systeem kun je op een gemakkelijke wijze de inhoud van de website aanpassen. Tijdens deze module maak jij kennis met Drupal. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar? Welke mogelijkheden heb jij binnen het systeem? En wat heb je nodig om een Drupal site te laten draaien?

Installatie en configuratie

Binnen deze module leer jij Drupal installeren en configureren voor gebruik. Daarnaast maak je de specifieke instellingen voor jouw eigen website.

Sitebouw Introductie en basismodulen

Binnen deze module richt je de website in. Jij maakt gebruikers aan en bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarnaast ga jij aan de slag met een aantal basismodulen zoals forums, blogs, nieuws, profielen, gebruikersbeheer en comments.

Themes ontwerpen

Tijdens dit onderdeel raak je vertrouwd met de opbouw van Drupal-themes. Je zult zelf themes ontwerpen of je zet jouw bestaande ontwerp om naar een Drupal- theme.

Standaard modulen

Drupal kent een groot aantal standaard modulen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mailmodule, een bannersysteem en een enquêtemodule. Tijdens dit onderdeel van de cursus leer je deze modulen in jouw website te implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot HTML? Hoe pas jij het toe in Drupal themes? Deze vragen komen binnen dit onderdeel aan de orde. Verder zullen we uiteenzetten wat de voordelen zijn van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / Themes vervolg

Een nieuwe ontwikkeling in het webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Het gebruik van HTML wordt terug gebracht naar het oorspronkelijke doel van HTML: het structureren van de content van een document.

Externe modulen

Inmiddels zijn er vele externe modulen voor Drupal beschikbaar. Hierdoor kunt jij een site eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe modulen die je kunt gebruiken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; jij richt jouw website in, ontwerpt themes en zet jouw website live.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Joomla of een cursus Magento Professional! Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door WordPress themes te ontwikkelen met PHP, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Joomla leer je werken met Joomla door een website op te zetten met eigen ontworpen Joomla templates. Tijdens de cursus Magento leer je een webshop te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten.

Cursus Drupal: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Drupal verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar jij vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent Drupal met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor open source professional van Eduvision en discussieer mee!

Drupal ontwikkelingen

Er komen vrij regelmatig nieuwe versies van Drupal uit. Om gebruik te kunnen maken van diverse aangepaste functionaliteiten, veiligheidsissues en de schaalbaarheid, is het verstandig om de meest recente versie van Drupal te gebruiken. Vooral wanneer je gebruik wil maken van nieuwe functies, zoals real-time pagina’s en het verbinden met externe API’s, is het nuttig om met jouw Drupal website over te stappen naar de nieuwste versie. Ook wanneer je het Lange Termijn Support (LTS) wilt benutten van het Drupal team, is het goed om een nieuwere versie te hebben. Deze verleent namelijk alleen support aan de huidige versie en die daarvoor.

Cursus Drupal: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: De mogelijkheden van gebruik van Sociale Media bij het zoeken naar een andere baan zijn prima in beeld gebracht.

4.0

Wat vond u goed?: dat er vaak op persoonlijke situatie werden ingegaan.

4.0

Wat vond u goed?: De docent (Maarten) was een enthousiaste Drupalgebruiker en had enorm veel kennis. Hij liet geen vraag onbeantwoord en je kon zien dat hij Drupal actief gebruikt. Hij probeerde zijn lessen goed af te stemmen op hie Drupal door de cursisten gebruikt werd.
Wat vond u niet goed?: UItgeprinte presentatie in een map vind ik niet bepaald lesmateriaal. Als er extra informatie bij stond was het ok, maar aan de slides zonder extra informatie heb je niets. Je hebt er weinig aan als naslagwerk. En doe iets aan de "kofiie". :-)

4.0

Wat vond u goed?: keuze onderwerpen en basisopzet van een site, verder ook goed laten zien wat de mogelijkheden zijn
Wat vond u niet goed?: jammer dat gekozen is voor vier dagen ipv vijf, betekende toch dat het gehaaster overkomt

4.0

Wat vond u goed?: Nee locatie. Docent uit de praktijk. Goed ingaan op situatie deelnemer zodat de cursus ook in de praktijk gebracht kan worden.
Wat vond u niet goed?: Computers hadden vele updates nodig. Daardoor werkte de computers niet goed. Schermen vielen regelmatig weg bij het scrollen op een pagina weg. Dit was zeer hinderlijk. Koste ook onnodig tijd die anders aan de cursus gegeven kon worden.

4.0

Wat vond u goed?: Goed tempo, kennis van Docent, jammer dat ik van CSS te weinig wist maar dat wist ik wel vooraf. Boek is goed!

4.0

Wat vond u goed?: zeer goed kunnen oefenen in de praktijk de opleiding werd zeer goed gegeven Een vervolg op de drupalweek zou goed zijn voor gevorderden. Ik ben niet geïnteresseerd in drupal ontwikkeling

4.0

Wat vond u goed?: Aanbod van materiaal

4.0

Wat vond u goed?: Een in relaxte omgeving en met aandacht voor de vragen van de deelnemers, een heleboel geleerd. Tempo was prima. Diepte van de stof ook goed.

4.0

Wat vond u goed?: De inhoud en kennisoverdracht

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Drupal gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Drupal en de behandelde modulen, bijvoorbeeld configuratie, Drupal themes ontwerpen, Drupal modules en CSS. Als Drupal specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Drupal specialisten!

Cursus Drupal: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus Drupal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Drupal bedragen €2.199,00 (excl. €461,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het gebruiken van de functionaliteiten van Drupal. Tijdens de Cursus Drupal bouw je een website met een eigen Drupal theme en diverse Drupal modules. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Drupal specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Op de arbeidsmarkt is er nog relatief veel vraag naar Drupal specialisten. Je gaat dan aan de slag met het bouwen van Drupal websites en/of Drupal webshops. Je maakt dus veel gebruik van HTML, CSS en JavaScript. Wanneer je een stap verder zet, zal het zelfs een stuk makkelijker worden om een baan te vinden. Want als Drupal developer heb je veel meer kennis van Drupal met PHP en het gebruik van API’s. Dat zou je eventueel kunnen leren tijdens een cursus Drupal development. Hierna zou je eventueel kunnen denken aan een carrière als PHP developer.

Cursus Drupal: Online training

De Cursus Drupal online

Wil je de Cursus Drupal online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Drupal speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Drupal!

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  06-04-2020, Gent  
  06-04-2020, Brussel  
  15-04-2020, St. Niklaas  
  23-04-2020, Antwerpen  
  05-05-2020, Gent  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus Drupal: Inleiding

Tijdens de cursus

Met Drupal kun jij een strakke, dynamische website ontwerpen met alle denkbare functionaliteiten. Tijdens de Cursus Drupal leer je alle mogelijkheden van dit content-managementsysteem (CMS) kennen en bouw jij jouw eigen website. We gaan in op het installeren en beheren van een website, de sitebouw en de basismodulen. Daarnaast leer je Drupal themes te ontwerpen, gaan we in op het werken met CSS in de praktijk en behandelen we de mogelijkheid voor externe modulen.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Drupal heb jij jouw eigen Drupal-website gemaakt. Je bent volledig bekend met Drupal en weet hoe jij jouw website optimaal beheert. Tevens ben je in staat om zelf themes te maken en deze toe te voegen aan jouw website.

Praktijkcase

De praktijk loopt als een rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; je richt jouw website in, ontwerpt themes en zet de website live.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Drupal specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Drupal aan de volgende competenties en vaardigheden: Drupal configuratie, ontwerpen van Drupal themes, gebruik van Drupal modules, zoals blogs, forums, nieuws, profielen en gebruikersbeheer en het gebruik van HTML en CSS.
Tijdens de cursus Drupal ga je aan de slag met het bouwen van een eigen website met de diverse Drupal modules en Drupal themes.

Gerelateerd

Cursus Drupal: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende modulen aan bod:

Introductie Drupal

Drupal is een zeer veelzijdig CMS. Dankzij dit systeem kun je op een gemakkelijke wijze de inhoud van de website aanpassen. Tijdens deze module maak jij kennis met Drupal. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar? Welke mogelijkheden heb jij binnen het systeem? En wat heb je nodig om een Drupal site te laten draaien?

Installatie en configuratie

Binnen deze module leer jij Drupal installeren en configureren voor gebruik. Daarnaast maak je de specifieke instellingen voor jouw eigen website.

Sitebouw Introductie en basismodulen

Binnen deze module richt je de website in. Jij maakt gebruikers aan en bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarnaast ga jij aan de slag met een aantal basismodulen zoals forums, blogs, nieuws, profielen, gebruikersbeheer en comments.

Themes ontwerpen

Tijdens dit onderdeel raak je vertrouwd met de opbouw van Drupal-themes. Je zult zelf themes ontwerpen of je zet jouw bestaande ontwerp om naar een Drupal- theme.

Standaard modulen

Drupal kent een groot aantal standaard modulen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mailmodule, een bannersysteem en een enquêtemodule. Tijdens dit onderdeel van de cursus leer je deze modulen in jouw website te implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot HTML? Hoe pas jij het toe in Drupal themes? Deze vragen komen binnen dit onderdeel aan de orde. Verder zullen we uiteenzetten wat de voordelen zijn van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / Themes vervolg

Een nieuwe ontwikkeling in het webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Het gebruik van HTML wordt terug gebracht naar het oorspronkelijke doel van HTML: het structureren van de content van een document.

Externe modulen

Inmiddels zijn er vele externe modulen voor Drupal beschikbaar. Hierdoor kunt jij een site eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe modulen die je kunt gebruiken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; jij richt jouw website in, ontwerpt themes en zet jouw website live.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Joomla of een cursus Magento Professional! Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door WordPress themes te ontwikkelen met PHP, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Joomla leer je werken met Joomla door een website op te zetten met eigen ontworpen Joomla templates. Tijdens de cursus Magento leer je een webshop te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten.

Cursus Drupal: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: De mogelijkheden van gebruik van Sociale Media bij het zoeken naar een andere baan zijn prima in beeld gebracht.

4.0

Wat vond u goed?: dat er vaak op persoonlijke situatie werden ingegaan.

4.0

Wat vond u goed?: De docent (Maarten) was een enthousiaste Drupalgebruiker en had enorm veel kennis. Hij liet geen vraag onbeantwoord en je kon zien dat hij Drupal actief gebruikt. Hij probeerde zijn lessen goed af te stemmen op hie Drupal door de cursisten gebruikt werd.
Wat vond u niet goed?: UItgeprinte presentatie in een map vind ik niet bepaald lesmateriaal. Als er extra informatie bij stond was het ok, maar aan de slides zonder extra informatie heb je niets. Je hebt er weinig aan als naslagwerk. En doe iets aan de "kofiie". :-)

4.0

Wat vond u goed?: keuze onderwerpen en basisopzet van een site, verder ook goed laten zien wat de mogelijkheden zijn
Wat vond u niet goed?: jammer dat gekozen is voor vier dagen ipv vijf, betekende toch dat het gehaaster overkomt

4.0

Wat vond u goed?: Nee locatie. Docent uit de praktijk. Goed ingaan op situatie deelnemer zodat de cursus ook in de praktijk gebracht kan worden.
Wat vond u niet goed?: Computers hadden vele updates nodig. Daardoor werkte de computers niet goed. Schermen vielen regelmatig weg bij het scrollen op een pagina weg. Dit was zeer hinderlijk. Koste ook onnodig tijd die anders aan de cursus gegeven kon worden.

4.0

Wat vond u goed?: Goed tempo, kennis van Docent, jammer dat ik van CSS te weinig wist maar dat wist ik wel vooraf. Boek is goed!

4.0

Wat vond u goed?: zeer goed kunnen oefenen in de praktijk de opleiding werd zeer goed gegeven Een vervolg op de drupalweek zou goed zijn voor gevorderden. Ik ben niet geïnteresseerd in drupal ontwikkeling

4.0

Wat vond u goed?: Aanbod van materiaal

4.0

Wat vond u goed?: Een in relaxte omgeving en met aandacht voor de vragen van de deelnemers, een heleboel geleerd. Tempo was prima. Diepte van de stof ook goed.

4.0

Wat vond u goed?: De inhoud en kennisoverdracht

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Drupal gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Drupal en de behandelde modulen, bijvoorbeeld configuratie, Drupal themes ontwerpen, Drupal modules en CSS. Als Drupal specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Drupal specialisten!

Cursus Drupal: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus Drupal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Drupal bedragen €2.199,00 (excl. €461,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het gebruiken van de functionaliteiten van Drupal. Tijdens de Cursus Drupal bouw je een website met een eigen Drupal theme en diverse Drupal modules. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Drupal specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Op de arbeidsmarkt is er nog relatief veel vraag naar Drupal specialisten. Je gaat dan aan de slag met het bouwen van Drupal websites en/of Drupal webshops. Je maakt dus veel gebruik van HTML, CSS en JavaScript. Wanneer je een stap verder zet, zal het zelfs een stuk makkelijker worden om een baan te vinden. Want als Drupal developer heb je veel meer kennis van Drupal met PHP en het gebruik van API’s. Dat zou je eventueel kunnen leren tijdens een cursus Drupal development. Hierna zou je eventueel kunnen denken aan een carrière als PHP developer.

Cursus Drupal: Online training

De Cursus Drupal online

Wil je de Cursus Drupal online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Drupal speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Drupal!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.